Vedení podniku
Mnoho lidí si myslí, že mít živnost a provozovat podnik je zkrátka celkem jednoduché. Prostě seženete prostory, koupíte nějaké vybavení a můžete skoro otevírat. Ovšem opak je pravdou, každý, kdo si myslí, že je to takto jednoduché se velmi mílí. Vést a vlastnit nějaký podnik je kompletně o odevzdanosti a věřte, že budete rádi, když večer padnete do postele po půlnoci a vyspíte http://forexample.cz/view.php%3Fnazevclanku%3Dprvni-pomoc-kdyz-se-vyspite-s-kamaradkou%26cisloclanku%3D2014110019 se aspoň do pěti do rána. Není to žádná procházka rájem ale je to zatracené peklo, které musí do ráje dopracovat. Dvakrát si tak rozmyslete, zda opravdu nějaký takový podnik chcete otevřít. Pokud ano, zkuste alespoň základná rady, které by vám mohli dost pomoct.

Vést kavárnu nebo čajovnu je skoro jedno, hlavně jde o to, abyste měli pevné nervy a dokázali jste se se vším poprat. Je potřeba zařídit místo, kde nebudete platit moc velký pronájem a zároveň zde bude velký ruch lidí. Pokud uděláte kavárnu nebo čajovnu na dědině, která má sto obyvatel, tak věřte, že rychle zkrachujete. Jakmile bude místo, tak kupte nějaký levnější vybavení a dejte větší peníze do něčeho, co potřebujete. Ať už to bude šíša, kterou budete podávat hostům nebo třeba chladící pult, který potřebujete, aby byl v neustále kondici.

Vždy si musíte zvážit, do čeho investovat peníze a co vám bude vydělávat. Další věcí je zajistit zákusky a zároveň i nějaké jídlo. Ideální je jít stylem dnešní doby a dělat třeba kubánské sendviče nebo hamburgery. Něco jednoduchého, co je rychle hotové a přitom perfektně chutné. Pozor, vždy si stůjte za kvalitou a na jídle určitě nešetřete. Jídlo musí být prostě pecka, stejně jako zákusky a káva, která podnik bude živit. To je alfa a omega. Ze začátku zkuste rozjet podnik sami. Jen vy a vaše přítelkyně nebo žena. Věřte, že nebude peněz na zbyt a budete rádi, když to utáhnete. Časem můžete vzít vždycky brigádnici.