Preventivní prohlídka pacienta ve stomatologické ordinaci

26. 2. 2022 0 Comments

Máte rádi zubaře, resp. navštěvujete jej s úsměvem na rtu, nebo vám běhá mráz po zádech už jen při pomyšlení, že tam musíte jít? Strach z ošetření v zubní ordinaci není ničím neobvyklým, ale v mnoha případech si za to můžeme sami. Zanedbáváme totiž preventivní prohlídky, i když jsou v rámci ceníku Horní Počaply clinicplus.cz pro pojištěnce zdarma, někteří z nedbalosti a jiní zcela záměrně. Ono je totiž vždy snazší říci: „nic mě nebolí, tak to odložím na příště“. A pokud odložíte preventivní prohlídky tři po sobě, vaše příští návštěva už se bez bolesti nemusí obejít, a může to mít i horší dohru. Proč dodržovat termíny preventivních prohlídek?

zákrok v ordinaci zubaře

Časový rozestup je zvolen správně – připadá vám, že chodíte k zubaři příliš často? Nemějte obavy, zubní specialisté dobře ví, proč volit právě takové rozestupy mezi prohlídkami. Tehdy se totiž obvykle odhalí nějaký defekt včas, a jeho odstranění pak nebývá komplikované a mnohdy ani není bolestivé.

Zubní kámen, zubní kazy – preventivní prohlídky mohou snáze dohlížet na vznik zubního kamene a kazů, dentista či specialista na dentální hygienu vám může při pravidelných návštěvách lépe poradit, jak provádět správně očistný proces v ústní dutině, může průběžně kontrolovat jeho doporučení a případně vás lépe usměrnit.

zubní ordinace

Amalgámové plomby – v rámci preventivní prohlídky lze také dohodnout eliminaci starých amalgámových plomb a nahrazení novými, bez obsahu toxické rtuti. Rtuť je prudce jedovatý těžký kov, a máte-li dlouho amalgámové plomby v ústech, může se odtud rtuť uvolňovat do krevního řečiště. Spolupráci s lékařem ohledně výměny amalgámových plomb můžete doplnit detoxikací sladkovodní řasou Chlorella, která na sebe rtuť váže a vyplavuje jí z těla.

Akutní zákroky – stene-li se přece jen výjimečná situace a mezi preventivními prohlídkami vám například vypadne plomba, neváhejte se ihned objednat k akutnímu ošetření, protože vzniklá infekce vás pak může donutit s krutými bolestmi navštívit pohotovost, a tam se s lidmi moc „nemazlí“.